Tarieven Muziekstudio

Bij Muziekstudio Alkmaar hanteren wij de volgende tarieven voor het huren van onze opnamestudio en oefenruimte. *Tarieven zijn inclusief 21% BTW

Pakketten

Bij Muziekstudio Alkmaar bieden wij voordelige pakketen aan. (alle onderstaande prijzen zijn inclusief technicus en 21% BTW)

Zilver

2 uur studio tijd

Basis Mixing 

Basis Mastering 

€89,-

Goud

4 uur studio tijd

Basis Mixing 

Basis Mastering 

€169,-

Diamant

8 uur studio tijd

Basis Mixing 

Basis Mastering 

€299,-

Platinum

8 uur studio tijd

Basis Mixing 

Premium Mastering 

€399,-

Opnamestudio

excl. technicus

2 uur: €60,-

Dagdeel (4 uur) €99,-

Gehele dag (8 uur) €199,-

Opnamestudio

incl. technicus

Start tarief (1 uur) €49,- 

2 uur: €89,-

Dagdeel (4 uur) €169,-

Gehele dag (8 uur) 299,- 

Podcast Studio

excl. technicus (alleen ruimte en apparatuur)

Per uur (1 uur) €99,-

 

Hoeveel tijd kost het opnemen van een nummer?

Hoeveel tijd ben je nou eigenlijk kwijt met het opnemen van je eigen nummer. Dat hangt van een aantal factoren af zoals; Heb je bijvoorbeeld ervaring met het opnemen in een studio? Of hoeveel wil je toevoegen aan de track (Backings, Adlips, etc). Hieronder vind je wat schattingen, uitgaande van een goede voorbereiding en 2 tot 3 opnames per couplet en refrein (inclusief opname/uitmixen/masteren):

  • Gemiddeld duurt een studio-opame met een pre mix 2 uur.
  • Ben je rapper en zing je in het refrein, dan zal het ongeveer 2,5 uur in beslag nemen (de tijd zit hem meestal in meerdere opnames in het refrein en het autotunen er van)
  • Ben je een goed voorbereide zanger(es) en heb je geen backing vocals en er hoeft geen autotune toegepast te worden, zal het ongeveer 1 uur in beslag nemen.

Wat hier boven genoemd word is natuurlijk een schatting en kan afwijken van de realiteit. meestal geld wel hoe meer tijd je aan een nummer besteed tester hoger de kwaliteit.